* Login   * Register Feedback Feedback    * FAQ    * Medals   * Search
It is currently Sun Nov 19, 2017 8:39 pm

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 45 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: Fermenting Wood...
PostPosted: Tue Nov 07, 2017 12:18 pm 
Offline
Finding my way round
Finding my way round

Joined: Tue Mar 07, 2017 2:10 pm
Posts: 18
Hi guys i was just wondering if anybody ever bought any electric composter like that one on TUTUGAMUSHI web link and if so can you forward me the detail of shops that sell them in Japan or Europe.did anybody got good results in producing fermented wood


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Nov 07, 2017 1:51 pm 
Offline
Finding my way round
Finding my way round

Joined: Wed Nov 01, 2017 4:22 pm
Posts: 91
CỐM DINH DƯỠNG CHÙM NGÂY = GIẢI PHÁP CHO TRẺ BIẾNG ĂN - TÁO BÓN - HAY ỐM VẶT.
Cốm chùm ngây giúp Con bạn hết biếng ăn.
Cốm chùm ngây giúp Con bạn hết táo bón
Cốm chùm ngâygiúp Con bạn hết ốm vặt
----
Cốm_chùm_ngâyđược sản xuất dựa trên:
Nghiên cứu của Học viện nông nghiệp Việt Nam
Bí quyết đúc kết từ 40 năm nghiên cứu và sản xuất dược liệu
Nguồn nguyên liệu chùm ngây sạch 100%
Chỉ với 0,5 -1 thìa café/ngày, cốm dinh dưỡng chùm ngây 100% nguyên chất đã bổ sung dinh dưỡng giúp cho:
#hết_biếng_ăn #hết_táo_bón #hết_ốm_vặt
Mẹ sau sinh: #tăng_tiết_sữa #phục_hồi_sức_khỏe
Người #suy_nhược_cơ_thể
Người ăn kiêng do: #Tiểu_đường #Mỡ_máu_cao #Huyết_áp_cao#Ăn_chay
----
ĐẶT HÀNG: 0971.902.886 ( zalo/facebook )
Web: www.comchumngayitp.com
Fb: https://www.facebook.com/comchumngayitp0971902886/

Mẹ có bao giờ thấy đau đầu thậm chí là bực dọc, khổ sở vì con:
❌ Ngậm búng, cả tiếng đồng hồ không được nửa bát cháo
❌ Táo bón
❌ Ốm vặt trong thời gian dài
Trận chiến trong mỗi bữa ăn của con luôn là vấn đề đau đầu kinh niên của các mẹ. Hàng ngàn bà mẹ đã bất lực “trận chiến” này, vậy làm thế nào để giải tỏa được nỗi niềm cho các mẹ đây?

Hôm nay em sẽ chính thức chia sẻ bí quyết của riêng em và các bà mẹ đã trải nghiệm.

Em đã từng rất khổ sở đau đầu khi cứ phải loay hoay ngày 3 bữa đánh vật với con cùng bát cháo vữa nước nó ko chịu ăn, nhìn con thấp bé hơn so với các bạn cùng lứa thật sự người mẹ nào cũng cảm thấy khổ tâm. Em tìm trên mạng, hỏi người lớn, người có kinh nghiệm nuôi con, áp dụng đủ mọi phương pháp nhưng cũng không cải thiện được tình hình. Tình cờ 1 lần đến tham dự sự kiện “BÉ KHỎE – MẸ VUI” tại KĐT Đại Thanh mọi vấn đề của em được giải quyết từ đây. Đó chính là” Cốm Dinh Dưỡng Chùm Ngây Moringa” – Giải pháp cho trẻ biếng ăn, ốm vặt, táo bón.

Cốm chùm ngây bổ sung chất dinh dưỡng giúp cho:
✔ Bé hết biếng ăn, hết táo bón, hết ốm vặt
✔ Mẹ sau sinh: tăng tiết sữa, phục hồi sức khỏe
✔ Người suy nhược cơ thể
✔ Người ăn kiêng do: tiểu đường, mỡ máu cao, huyết áp cao, ăn chay

SAO LẠI CÓ SẢN PHẨM KÌ DIỆU NHƯ THẾ?
Ấy là bởi vì Cốm chùm ngây đã chứa các vi chất cần thiết cho sự phát triển toàn diện của con yêu:
- Các vitamin và khoáng chất quan trọng như Beta carotene (tiền vitamin A); Vitamin B3; Vitamin E, Canxi; Magie; Kali; Sắt; Đồng; Photpho….
- Cung cấp đầy đủ cho con các dưỡng chất cần thiết để con phát triển chiều cao, cân nặng.
- Các axit amin thiết yếu: Arginine, Histidine, Lysine; Phennylalanin; Methionine; Threonin; Leucin; Isoleucin; Valin…

Tất cả các yếu tố đó giúp con thèm ăn, ăn ngon, tiêu hóa và hấp thụ tốt, tăng cân hiệu quả, ngoài ra cốm còn có cả lysin giúp con phát triển trí óc, thông minh nhanh nhẹn hơn


DÙNG CỐM CHÙM NGÂY NHƯ NÀO ĐỂ PHÁT HUY TỐI ĐA HIỆU QUẢ?
Các mẹ chỉ cần cho con dùng Cốm chùm ngây 1-2 lần/ngày, mỗi lần chỉ ¼ thìa nhỏ xíu, cho con nhai trực tiếp hoặc trộn cùng cháo, nói chung là vô cùng tiện dụng, nhanh chóng, thế mà con của mẹ lại thay đổi quá chừng!

Con yêu hết táo bón, ăn uống ngoan hơn hẳn, chẳng còn ốm vặt nữa, tăng cân và tăng chiều cao. Con yêu cứ hoạt bát, vui vẻ hát cười líu lo suốt ngày, làm cả nhà lúc nào cũng rộn tiếng cười vui, ba mẹ yên tâm làm việc.

Chỉ sau 1-2 tuần là các mẹ đã có thể sung sướng, tự hào vì CHIẾN THẮNG cả 3 vấn đề trên 1 cách dễ dàng. Con yêu hết táo bón, ăn uống ngoan hơn hẳn, chẳng còn ốm vặt nữa, tăng cân và tăng chiều cao. Con yêu cứ hoạt bát, vui vẻ hát cười líu lo suốt ngày, làm cả nhà lúc nào cũng rộn tiếng cười vui, ba mẹ yên tâm nhìn con lớn từng ngày.

LH: 0971 902 886 – các mẹ liên hệ để cùng em chia sẻ bí quyết này đến tay tất cả các bà mẹ trên đất nước Việt của chúng ta nhé.
Hoặc xem them tại đây
FB: https://www.facebook.com/comchumngayitp0971902886
Website: https://comchumngayitp.com








Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Fermenting Wood...
PostPosted: Wed Nov 08, 2017 9:25 am 
Offline
Finding my way round
Finding my way round

Joined: Tue Mar 07, 2017 2:10 pm
Posts: 18
What the hell is this


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Fermenting Wood...
PostPosted: Fri Nov 10, 2017 5:00 pm 
Offline
Really getting into this place
Really getting into this place
User avatar

Joined: Wed Mar 13, 2013 2:23 pm
Posts: 465
I guess a very elaborate answer on your question, NBONG BAY! :rofl:

To answer your topic: you should contact Thomas Vincke from BeetlesLab (see on Facebook). I know he paid approx. 800 EUR per composter, but it seems to work.

All the best,
Tom


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Fermenting Wood...
PostPosted: Sun Nov 12, 2017 11:49 am 
Offline
Finding my way round
Finding my way round

Joined: Tue Mar 07, 2017 2:10 pm
Posts: 18
Thanks Tom for the reply.thats very expensive.
I’m trying to convince my wife to buy me one in Japan but do not have any clue what model i need to buy.
It looks like it doas not have to get over a certain temperature .If i’m correct!!!!
Do you make flake soil fermented wood yourself?
Do you have any tips for me how to make it and how long would it takes.
I’m struggling with my KABUTOMUSHI for substate.
The only time they were doing very well was with high protein fermented wood flakes.
Just want to be able to make myself.
To buy flake soil is far too expensive


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Fermenting Wood...
PostPosted: Mon Nov 13, 2017 10:47 am 
Offline
Really getting into this place
Really getting into this place
User avatar

Joined: Wed Mar 13, 2013 2:23 pm
Posts: 465
Hi,

Well about the model, I don't know which one it was but I remember him telling me it costed him 800 EUR per composter (I think he has around 10 of them, talking about heavy investments).

Actually, there is also the option of rolling barrels (these are large back barrels that you can manually roll each day and it seems to be enough to keep the fermentation going). I think these were not so expensive.

I do not make flake soil myself, I only use naturally decayed wood and leaf humus substrate. However, a friend of mine does produce his own flake soil and he might help you with it. I'll send his mail-address to you via pm.

As far as I know, fermentation takes around 1 month to complete each time (starting with fresh pulverized oak/beech wood + part of water to moderately humidify the whole and 1/10 part flower (yeast)). In very large volumes, this creates heat (up to 45-50°C) and the fermentation starts. Together with the fermentation you can get a very nasty smell (hence why you need to toss the whole over daily by rolling the barrel or having the composter do its work) and the substrate changes gradually in color from light brown to darker brown to eventually nearly black brown (almost like potting soil). Once fermentation completed, the smell should be gone and a slight to even absent mushroom smell should remain.

Anyway, that's as far as I know about the fermentation process...

For the A. dichotoma (or "Kabuto-mushi"), they're not that difficult and the larvae do feed on naturally decaying wood as well, but everything depends on what you provide them. Moreover, changing the composition of the substrate during the same larval cycle is not that beneficial for the larvae either since they need to adapt to that new substrate and many of them might die because of it...

All the best,
Tom


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Fermenting Wood...
PostPosted: Mon Nov 13, 2017 11:45 pm 
Offline
Finding my way round
Finding my way round

Joined: Tue Mar 07, 2017 2:10 pm
Posts: 18
Thanks Tom you’ve been very helpful.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Nov 15, 2017 9:14 am 
Offline
Finding my way round
Finding my way round

Joined: Wed Nov 01, 2017 4:22 pm
Posts: 91
CỐM DINH DƯỠNG CHÙM NGÂY = GIẢI PHÁP CHO TRẺ BIẾNG ĂN - TÁO BÓN - HAY ỐM VẶT.
Cốm chùm ngây giúp Con bạn hết biếng ăn.
Cốm chùm ngây giúp Con bạn hết táo bón
Cốm chùm ngâygiúp Con bạn hết ốm vặt
----
Cốm_chùm_ngâyđược sản xuất dựa trên:
Nghiên cứu của Học viện nông nghiệp Việt Nam
Bí quyết đúc kết từ 40 năm nghiên cứu và sản xuất dược liệu
Nguồn nguyên liệu chùm ngây sạch 100%
Chỉ với 0,5 -1 thìa café/ngày, cốm dinh dưỡng chùm ngây 100% nguyên chất đã bổ sung dinh dưỡng giúp cho:
#hết_biếng_ăn #hết_táo_bón #hết_ốm_vặt
Mẹ sau sinh: #tăng_tiết_sữa #phục_hồi_sức_khỏe
Người #suy_nhược_cơ_thể
Người ăn kiêng do: #Tiểu_đường #Mỡ_máu_cao #Huyết_áp_cao#Ăn_chay
----
ĐẶT HÀNG: 0971.902.886 ( zalo/facebook )
Web: www.comchumngayitp.com
Fb: https://www.facebook.com/comchumngayitp0971902886/

Mẹ có bao giờ thấy đau đầu thậm chí là bực dọc, khổ sở vì con:
❌ Ngậm búng, cả tiếng đồng hồ không được nửa bát cháo
❌ Táo bón
❌ Ốm vặt trong thời gian dài
Trận chiến trong mỗi bữa ăn của con luôn là vấn đề đau đầu kinh niên của các mẹ. Hàng ngàn bà mẹ đã bất lực “trận chiến” này, vậy làm thế nào để giải tỏa được nỗi niềm cho các mẹ đây?

Hôm nay em sẽ chính thức chia sẻ bí quyết của riêng em và các bà mẹ đã trải nghiệm.

Em đã từng rất khổ sở đau đầu khi cứ phải loay hoay ngày 3 bữa đánh vật với con cùng bát cháo vữa nước nó ko chịu ăn, nhìn con thấp bé hơn so với các bạn cùng lứa thật sự người mẹ nào cũng cảm thấy khổ tâm. Em tìm trên mạng, hỏi người lớn, người có kinh nghiệm nuôi con, áp dụng đủ mọi phương pháp nhưng cũng không cải thiện được tình hình. Tình cờ 1 lần đến tham dự sự kiện “BÉ KHỎE – MẸ VUI” tại KĐT Đại Thanh mọi vấn đề của em được giải quyết từ đây. Đó chính là” Cốm Dinh Dưỡng Chùm Ngây Moringa” – Giải pháp cho trẻ biếng ăn, ốm vặt, táo bón.

Cốm chùm ngây bổ sung chất dinh dưỡng giúp cho:
✔ Bé hết biếng ăn, hết táo bón, hết ốm vặt
✔ Mẹ sau sinh: tăng tiết sữa, phục hồi sức khỏe
✔ Người suy nhược cơ thể
✔ Người ăn kiêng do: tiểu đường, mỡ máu cao, huyết áp cao, ăn chay

SAO LẠI CÓ SẢN PHẨM KÌ DIỆU NHƯ THẾ?
Ấy là bởi vì Cốm chùm ngây đã chứa các vi chất cần thiết cho sự phát triển toàn diện của con yêu:
- Các vitamin và khoáng chất quan trọng như Beta carotene (tiền vitamin A); Vitamin B3; Vitamin E, Canxi; Magie; Kali; Sắt; Đồng; Photpho….
- Cung cấp đầy đủ cho con các dưỡng chất cần thiết để con phát triển chiều cao, cân nặng.
- Các axit amin thiết yếu: Arginine, Histidine, Lysine; Phennylalanin; Methionine; Threonin; Leucin; Isoleucin; Valin…

Tất cả các yếu tố đó giúp con thèm ăn, ăn ngon, tiêu hóa và hấp thụ tốt, tăng cân hiệu quả, ngoài ra cốm còn có cả lysin giúp con phát triển trí óc, thông minh nhanh nhẹn hơn


DÙNG CỐM CHÙM NGÂY NHƯ NÀO ĐỂ PHÁT HUY TỐI ĐA HIỆU QUẢ?
Các mẹ chỉ cần cho con dùng Cốm chùm ngây 1-2 lần/ngày, mỗi lần chỉ ¼ thìa nhỏ xíu, cho con nhai trực tiếp hoặc trộn cùng cháo, nói chung là vô cùng tiện dụng, nhanh chóng, thế mà con của mẹ lại thay đổi quá chừng!

Con yêu hết táo bón, ăn uống ngoan hơn hẳn, chẳng còn ốm vặt nữa, tăng cân và tăng chiều cao. Con yêu cứ hoạt bát, vui vẻ hát cười líu lo suốt ngày, làm cả nhà lúc nào cũng rộn tiếng cười vui, ba mẹ yên tâm làm việc.

Chỉ sau 1-2 tuần là các mẹ đã có thể sung sướng, tự hào vì CHIẾN THẮNG cả 3 vấn đề trên 1 cách dễ dàng. Con yêu hết táo bón, ăn uống ngoan hơn hẳn, chẳng còn ốm vặt nữa, tăng cân và tăng chiều cao. Con yêu cứ hoạt bát, vui vẻ hát cười líu lo suốt ngày, làm cả nhà lúc nào cũng rộn tiếng cười vui, ba mẹ yên tâm nhìn con lớn từng ngày.

LH: 0971 902 886 – các mẹ liên hệ để cùng em chia sẻ bí quyết này đến tay tất cả các bà mẹ trên đất nước Việt của chúng ta nhé.
Hoặc xem them tại đây
FB: https://www.facebook.com/comchumngayitp0971902886
Website: https://comchumngayitp.com








Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Fermenting Wood...
PostPosted: Fri Nov 17, 2017 2:44 pm 
Offline
Really getting into this place
Really getting into this place
User avatar

Joined: Mon May 26, 2014 1:10 am
Posts: 377
Location: Beds
BOMB BAYYYYY

To add in my little bit. As I'm aware the composter just makes things go along much much faster. It heats up and has paddles which mixes the contents of the composter regularly. You can do it yourself putting the substrate in a barrel and just rolling it every day to mix it. Keeping it in a warm place too will do basically the same thing as a composter does, just much slower.

However looking at videos on flake soil, Daniel Ambehul seems to just put the substrate once mixed in breathable bags and letting it sit to ferment. Something like grass seed bags. He does 8kg sawdust 2kg flour and 10l of water with a bit of black soil as a "starter". You could do the mixes on a smaller scale.

I attempted this a while back, ended up giving up and leaving the substrate in a big bin. I never checked it and when I moved, I dumped it but I guess it may have been fine for use by then! I've tried another attempt with rough mixes and it smells quite like fermenting fruit at the moment, so I'll see how it goes.

The trick is once you have a recipe going that works, stick to it as much as you can and make notes, that way when you make more, it has the same or similar composition to the last for the larvae feeding on it. As Bahamut says, changing substrate over and over sets the larvae back as they adjust to the new one, you want to avoid this.

_________________
"If you haven't been part of a scam, or faced high import fees, then you haven't kept beetles" - AC 2014.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Fermenting Wood...
PostPosted: Fri Nov 17, 2017 2:50 pm 
Offline
Really getting into this place
Really getting into this place
User avatar

Joined: Mon May 26, 2014 1:10 am
Posts: 377
Location: Beds
To add, I've had some stag larvae recently die off moving them from White rotten wood, to kinshi... The mycelium is a bit of a tearaway in some and seems to box the larvae in... Flake soil for stags seems a safer alternative for the ones that do well in it. Just be careful adding any additives when it's about to go in the larvae containers, it can start the fermentation off again and in a rearing container it's only going to end badly...

_________________
"If you haven't been part of a scam, or faced high import fees, then you haven't kept beetles" - AC 2014.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 45 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
[ Time : 0.095s | 26 Queries | GZIP : On ]